Kunnon päivitys

Ensinnäkin, opin miten saan ääköset näkymään. Toiseksi nyt teen tällaisen pikapäivityksen ja tästä lähtien päivittelen aina kun tapahtuu jotain ihmeellistä.

 

Edelleenkin on ollut ihan huippua. Läskeiltyä tulee ainakin ihan kunnolla ja joka viikko tulee käytyä vähintään kerran, yleensä useammin, illallisella jossain ja aina tuputetaan kauhea määrä ruokaa. Että tervetuloa Juuso +100kg. 😉 Muutaman kerran olen itsekin yrittänyt tehdä jotain, hieman heikommalla menestyksellä. Korvapuustini olivat ihan epäsymmetrisiä ja täynnä taikinapaakkuja ja kesäkeitostani ei meinannut löytää vihanneksen vihannesta kaiken sen maidon alta. Mutta ainakin oli super hauskaa yrittäessä! Ensimmäinen host perheeni sai varmaan melko mielenkiintoisen kuvan suomalaisesta ruokakulttuurista.

Olen siis tällä hetkellä toisessa isäntäperheessäni, italiaista alkuperää olevilla Mattioleilla. Perheessä on äiti Josephine (vanhemmat italialaisia mutta syntynyt Australiassa), isä Guy (vanhemmat italialaisia mutta syntynyt Brasiliassa), 13-vuotias heppu Mark ja 15-vuotias tytär Sarah. Laitan kuvia sittten kun sellaisia saan. Mutta sitä ennen pitäa laittaa kuvia ensimmäisestäkin perheestä. Kaikenkaikkiaan tosi mukava perhe tämäkin. Sängyn koko säilyy valtavana (kauheaa totutella Suomeen palatessa opiskelija-asunnon minisänkyyn) ja viihdyn ihan superisti. Oli kieltämättä hieman outoa vaihtaa perhettä mutta onneksi ensimmäinen hostveli Sam käy ainakin samaa koulua. 😀

Eläinten kanssa on tullut niin positiivisia kuin negatiivisia kohtaamisia. Lenkkeillessäni rauhallisena sunnuntai-aamuna jokin kopsahti hyvin kovaa otsaani. Aluksi säikähdin että joku hämähäkki oli hypännyt otsalleni mutta nostaessani katseen kohti taivasta näin pienen harakan myhäilevän ilkeänä. 😦 Josephine kertoi kotiin päästyäni, että lintu yritti luultavasti iskeä silmiini. Ei tällaisia harakoita Suomessa ole!  Onneksi on tullut myös näitä kivoja eläimiä nähtyä. Tänä iltapäivänä kävimme puistossa, joka oli täynna kenguruita. Näin siis viimein niitäkin otuksia ihan paikan päällä. Olivat ihan uskomattomia! Sellaisia kauriin ja jäniksen yhdistelmiä ei näe missään muualla ja pääsin vielä kauhean lähelle niitä. Kaikista isoimpia kenguruita nämä eivät kuitenkaan olleet ja ehkä parempi niin, isot saattavat kuulemma potkaista jos liian lähelle menee.

Tulin tänne koulun tapahtumienkin kannalta hyvään aikaan. Ehdin osallistua sekä year11 Dinner Danceihin sekä vuoden 12 Ball eli Prom iltaan. Dinner Dance on kyllä jo ohi ja oli niin hauska ilta! Pukeutuminen oli ”puolimuodollinen”eli ihmisillä oli päällä kauluspaitoja, solmioita, liivejä, korkokenkiä ja mekkoja, yleensä ei kuitenkaan kaikkea kerralla. Dinner Dance pidettiin AQWA:ssa eli Länsi-Australian suurimmassa verieläin paikassa. Siellä oli 4-metrisiä valkohaita uiskentelemassa ja tunnelli, jonka avulla pääsi kävelemään niiden alle. Toivottavasti saan joltain kuvia tuosta illasta niin laitan niitä sitten tänne. 😉

Australialainen suhtautuminen sateeseen on muuten ihan outo. Nyt on ollut sateisin talvi, mitä hostvanhempani muistavat pitkään aikaan mutta kukaan ei silti uskalla valittaa. Ja jos välillä pieni valitus pääseekin aloitetaan se aina sanomalla ”ei sillä etten pitäisi sateesta mutta…” Toisaalta ymmärtäähän tuo jos +40 asteen kesässä voi olla kausia jolloin sadetta ei tule viikkoihin.

 

Nyt on seuraavan viikon aikana luvassa neljän päivän pyoräleiri ja viikonloppu farmilla. Niistä juttua sitten kun sieltä palaan ja selviydyn henkisesti 160km polkemisesta.

Mainokset

2 responses to “Kunnon päivitys

  1. Haha, repesin tolle ”ihmisillä oli korkokenkiä ja mekkoja ja liivejä ja kauluspaitoja, ei kuitenkaan yleensä kaikkia kerralla” :DD

  2. Oi Juuso, mikä kateellisuuden määrä ): (siis mulla.) Mä vaan kyyläilin sun blogia ja olin katkeroitunut ja sitten tuli huono omatunto ja päätin kommentoida. 😀 Älä usuta enää yhtään enemmän tai vähemmän harvinaista eläintä kimppuus. Pliis. Ainii, ja kommenttis tosta syömises määrästä oli aika random jos ootte tollasii himosporttisii. Mun liikuntahan rajoittuu tykin portaisiin. PLUS mä ja Vilja alotettii jazz. Voit kuvitella sitä taiteellisuuden määrää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s