Lomailua

Nyt on ollut kolmen viikon loma tässä välissä ja tänään oli taas ensimmäinen päivä koulussa. Kolmen ja puolen viikon päästä alkaa taas kesäloma. 😉 Mutta nyt hieman päivitystä lomasta ja year 11 leiristä.

Hirveää yrittää muistella, mitä kaikkea tuli lomalla tehtyä kun tuli tehtyä niin paljon. 😀 Rannalla olen ainakin käynyt nyt muutaman kerran ja viime lauantaina oli 36 astetta lämmintä. Paras sää koskaan.!. Täällä oli tapahtuma nimeltä Royal Show, joka oli jättiläismäinen markkina täynnä erillaisia eläimiä, huvilaitteita, ilmaista ruokaa, ostettavia juttuja, ilotulituksia, kakkukilpailuja ja musiikkia. Näin ensimmäistä kertaa kunnon kaupallisen aboriginaalishown, jossa oli ”perinteinen metsästystanssi” (niin varmaan, en usko että kukaan heistä on koskaan edes syonyt mitään mikä ei ole kunnolla teollisesti valmistettu) ja diggeridoo! Oli aika villin kuuloista. Myohemmin illalla samassa paikassa esiintyi maailman apaattisin jazzbändi. Oli tosi koomista yrittää kuunnella pirteää musiikkia kun kaikki rumpalista trumpetistiin näyttivät siltä kuin olisivat itkun partaalla.

Hyvä puoli vaihtarina olemisessa on se, että pääsee niin erilaisiin bileisiin niin erilaisten ihmisten kanssa.  Olin erään draamaoppilaan naamiaissynttäribileissä (musiikkina esimmäisen puolentoista tunnin ajan pelkkää Bowieta ja sen jälkeen Rocky Horror Picture Showta ja ihmiset yllättäen osasivat tanssia Time Warpin), vaihto-oppilaan läksiäisbileissä jossa kuuntelimme kuumia latinohittejä (vaihtari oli Chilestä) ja BBQ partyssä erään tyypin luona jota näen nykyisin joka aamu kolubussissa mutta en koskaan koulussa. Ja tietenkin normaalit perusbileet kaiken päälle. 😀

Rannat ovat kertakaikkiaan uskomattomia täällä. Vesi on niin sinen ja kirkas, että en ole Suomessa nähnyt ikinä vastavaa ja hiekka on kauhean puhdasta ja pehmeää. LIsäksi kaikilla rannoilla on pelastusmiehet jatkuvasti tarkkailemassa. Aallot ovat kyllä niin paljon voimakkaampia kuin Suomessa ja viime lauantain helteissä pelastettiin yhteensä 200 ihmistä, jotka joutuivat aaltojen mukana hukkateille.  Otan kuvia kyllä seuraavan kerran kun pääsen sinne.

Pari  kertaa piti herätä kuhean aikaisin. Jokatorstaiaisia aamutapaamisia (7:00) Rotary klubillani en voinut jättää väliin ja eräs sunnuntai piti herätä kuudelta, etta pääsin auttamaan siirtämään vanhoja sänkyjä sairaalasta rekkaan hostisäni kanssa. Sen jälkeen sängyt kuljetetaan jonnekin kehitysmaahan ja sairaala saa ostaa uudet mopdernit sängyt. Lisäksi yhden lomaviikonlopun vietin vaihto-oppilaskoulutuksessa, jälleen. Koulutus oli kyllä mielettomän hauska, sillä meitä täällä olevia ei koulutetettu oikeastaan yhtään ja meidän tehdessä kaikkea hauskaa Australiasta ulkomaille lähtevät oppilaat saivat kuunnella samat puheet uudestaan ja uudestaan. Kiipesimme Perthin suurimman pilvenpiirtäjän katolle (50 hirveää kerrosta D:) ja tulin toiseksi juoksukilpailussa. Tai pikemminkin konttauskilpailussa loppujen lopuksi.

Varsinaisen loman loputtua menin vielä viiden päivän mittaiselle leirille kouluni kanssa.  Hienoa näissä leireissä on se, että minun ei tarvitse maksaa mitään. 😀 Leiri oli parin tunnin ajomatkan päässä Dwellingupissa ja sen seuduilla. Ensimmäisen päisvän käytimme team buildingiin ja pelasimme vain erilaisia pelejä. Nukuimme teltassa ja yllättäen osasin koota teltan parini kanssa, joka ei ole koskaan aiemmin leireillyt ilman mitään apua ja hirveällä vauhdilla. Tällä kertaa ruoka tuotiin meille valmiiksi ja meidän piti vain kokata se. Hirveän paljon helpompaa kuin pyoräilyleirin meininki liian vähällä ruualla ja unella. Seuraavana päivänä menimme kanoottiajelulle ja matkalla oli muutama melko iso koski. Oli huippufiilis päästä hyppäämään veteen ajelun loppupuolella. Kolmas päivä alkoi patikointi lenkille 3km jyrkkää ylämäkeä pitkin. Sen jälkeen pääsimme kiipeilemään erilaisilla kiipeilyseinillä ja kokeilemaan leap of fate nimistä juttua, jossa piti kavuta tosi ohutta ja korkealla olevaa pylvästä pitkin ja huipulle päästyä piti yrittää hypätä ja saade ote tangosta joka oli varmaan 2m päässä pylväästä.  Viimeinen päivä meni 12km patikoinnissa, täysi reppu selässä. Ei kommentoitavaa.

 

@#%

 

😀

Mainokset

One response to “Lomailua

  1. asutko kuinka suuressa kaupungissa vai enemmänkin maalla? onko siellä paljonkin aasialaisia maahanmuuttajia tai jotain muita? eikös 36 astetta ole jo liian kuuma! eihän silloin voi olla ulkona ellei sitten pääse uimaan. missä kaupungissa asutkaan. oliko australia 1. maavalintasi? mitkä olivat perustelujasi, jos niitä nyt oli?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s