Viimeisiä päiviä Mattioleilla

Hurjaa! Nyt vaihtuu taas perhe tulevana lauantaina, joten ajattelin laittaa jotain postia tästä nykyisestä perheestä ja kertoa vähän enemmän millaista on ollut. Lisäksi joku kysyi, onko Perthissä ollenkaan keskustaa (hyvä kysymys sinänsä kun kaikki laittamani kuvat ovat puskasta) ja millainen paikka Perth on joten laitan myos siitä jotain hienoa faktatietoa.

Eli kuten muistaakseni olen aiemmin jo kirjoittanut perheessäni on(/oli D:) viisi jäsentä.

Guy Mattioli:

1.Perheen isä, joka on asunut Brasiliassa 17-vuotiaaksi saakka ja muutti sitten Australiaan.

2.Sukujuuret ovat kuitenkin Italiassa.

3.Puhuu englantia hauskalla aksentilla ja kaikinpuolin tosi mukava tyyppi.

4. Tosin pimahtelee välillä ihan ihme syistä muille perheenjäsenille (ei minulle kuitenkaan :D). 

5.Käy joka aamu 40minuutin kävelyllä ennen aamupalaa.

6.Näyttää hassulta kun syo maissintähkiä ja on hyvin vaikeaa pitää pokka jos vahingossa sattuu ruokapoydässä sinne vilkaisemaan.

Josephine Mattioli:

1.Perheen puolikotiäiti.

2. Tyoskentelee kahtena päivänä viikossa sairaalassa (on sairaanhoitaja)

3. Ei aksenttia vaikka juuret Italiassa.

4.Kysyy vähintään kerran viikossa voiko kasvissyojät syodä jauhelihaa ”kun ei sitä oikein edes maista ruuan seasta”.

5. Tekee kuitenkin hyvää kasvisruokaa.

6. Nauraa paljon ja kaikelle.

Sarah Mattioli

1. 15-vuotias tytär, joka valmistuu lukiosta puoli vuotta minua aiemmin. !!!! 😦

2. Hyvin addiktoitunut Australian ”Salkkareihin” Home and Away’hin.

3. Aikoo eläinlääkäriksi mutta saa sätkyt aina koskeassaan eläimiä.

4. Uskoo hyvin vahvasti, että äidin tulisi pysyä kotona ja isän ei tulisi tehdä kotitoitä lainkaan. Suuttu äidille, koska tämä on ”liikaa” toissä.

5.  Tekee läksyjä 2-3 tuntia joka arki-ilta ja viikonloppuna melkein tuplat.

6. Soittaa viulua mutta ei ole uskaltanut koskea siihen kertaakaan sinä aikana kun minä olen ollut täällä. On pakottanut kuitenkin minut soittamaan saksofonia muutaman kerran.

Mark Mattioli:

1. 14-vuotias poika, valmistun lukiosta onneksi häntä aiemmin.

2. Urheiluhullu (toisaalta niinhän kaikki Aussit). Pelaa tennistä, jalkapalloa, australialaista jalkapalloa, krikettiä, yleisurheilua ja Wii sporttia aktiivisesti.

3. I-pod addikti.

4. Megahyvä tyyppi. 😀

5. Kiharan kiharat hiukset.

6. Käy koulua, jonka lukukausi maksut yli 11 000 AUDia vuodessa.

Kaiken kaikkiaan olen kyllä viihtynyt tässä perheessä ihan sikke hyvin. Kertaakaan ei ole mitään ongelmia ollut ja välillä olen kyllä miettinyt, kuinka onnekas olen perheideni kanssa ollut.  Sanoin jollekin, että tuntuu että olen osa perhettä enkä vain joku random suomalainen vaihto_oppilas, joka istuu yksin huoneessaan ja syo salmiakkia. Lisäksi olen nahnyt heidän sukulaisiaan miljoona kertaa, sillä he pitävät kauhean tiivistä yhteyttä sukulaisiinsa ja välillä olen käynyt illallisella jos toisellakin kolmen eri sukulaisen talossa viikon sisällä. Hieman helpomman tuntoista vaihtaa perhettä tällä kertaa kun nyt alkaa jo tottua siihen, että vaihtoja tapahtuu mutta oudolta se tuntuu kyllä. Seuraavassa perheessä olenkin sitten vain kolme viikkoa. 😀

 

Sitten jotain hieman Pertista. Aika paljon tulee nyt Wikipedia tietoa ja kuvia laitan heti kun muistan ottaa kameran mukaan keskustaan mennessä. Mutta siis ensinnakin Perth on melkoisen iso kaupunki, taalla on 1.4 miljoonaa asukasta eli melkein kolme kertaa Helsingin vakiluku. Toisaalta sita ei sinansa aina niin huomaa, silla kaupunki on kauhean hajaantunut eika mikaan ihme, kaikki haluaisivat asua rannalla ja Perthissa onkin ainakin pari rantaa jotka ovat maailman TOP10 listalla.  Hyvin hyvin hyvin yleinen sanonta (olen kuullut taman varmaan jo miljoona kertaa) on, etta Perth on maailman autioin suurkaupunki. Ensinnakin koska se on Australiassa ja Australia on kaukana kaikesta mutta toiseksi myos siksi etta kaikki muut Australian suurkaupungit ovat itarannikolla. Olin muuten tosi onnekas, etta paasin tanne! Lansi-Australiaan lahetettiin nelja vaihtaria ja vain mina paasin nain lahelle keskustaa. 😀 Taalla muuten asutaan esikaupunki alueilla (esim kuten Taydellisissa naisissa) ja osoitteeksi laitetaan yleensa se esikaupungin nimi Perthin sijaan.

 

Okei Wikipedia tieto jai aika vahille mutta a) jos jollain on kysymyksia niin kysy! ja b)http://en.wikipedia.org/wiki/Perth,_Western_Australia

 

 

Mainokset

2 responses to “Viimeisiä päiviä Mattioleilla

  1. miten rotaryt on sun mieleest järjestönä toiminu? oliko aussit sun ykkös maa ja vastasko odotuksii? maksatko koulumaksui paljonkii?

  2. Vähän nauroin noille kuvauksille. 😀 Miks oot niin vähä aikaa seuraavassa perheessä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s